Varšava, mesto plné kontrastov letecky

Destinácia: Poľsko, Mazovské vojvodstvo, Varšava
Kód zájazdu: 1354364
Cena od: 369 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

21.03.2025 3 dni First Minute 369 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Popis a program zájazdu:
Chcete spoznať nejaké nové a zároveň neobvyklé miesto? Nemusíte cestovať cez polovičku sveta... Navštívte mesto plné kontrastov. Mesto medzi východom a západom. Symbol pádu a vzostupu. Mesto, ktoré sa vyrovnáva so svojou históriou a hľadá svoju novú identitu... Spoznajte s nami Varšavu.  Je málo tak autentických miest ako je Varšava. Zažite toto mesto na vlastnej koži. Tu budete cítiť skutočný život mesta a to čo sa vás bude dotýkať nebude vyumelkovaný a naleštený svet pre turistov. Tep mesta a jeho duch - to všetko vám Varšava dá a ešte viac si odtiaľ odnesiete. Ponorte sa do mesta kontrastov - mrakodrapy kontra historické centrum, ruch premávky kontra ticho parkov, typické malé obchodíky kontra veľké obchodné centrá... Miešajú sa tu prvky východoeurópskej a západoeurópskej kultúry. Padnúť až na dno a nabrať silu sa znovu postaviť - toto Varšava dokázala. Dnes je to dynamické, bohaté, progresívne a úspešne sa rozvíjajúce mesto, ktoré predovšetkým pozerá do budúcnosti. Varšava je symbol znovuzrodenia, mesto, ktoré pozerá dopredu, mesto, ktoré sa neotáča za minulosťou, ale žije prítomnosťou a budúcnosťou. Varšava si zažila veľmi kruté časy počas druhej svetovej vojny. Pri bombardovaní a vypálení nacistické vojská zničili 85 percent mesta. Po vojne sa rýchlo spamätala a mesto sa za pár rokov dostalo do neuveriteľného stavu. Krásna rekonštrukcia mestu priniesla aj zaradenie medzi pamiatky UNESCO. Napriek tomu, že stavby v meste sú pomerne nové, Varšava si zachovala jedinečnú atmosféru, ktorú treba zažiť.

Program zájazdu:
1.deň :
odlet do Varšavy. Po prílete presun na hotel, kde si odložíte batožinu. Dnešný deň na vás čaká prehliadka novej časti mesta. Vydáte sa na Novomestské námestie a cestou uvidíte rodný dom Marie Curie- Sklodowskej, ktorá bola dvojnásobnou nositeľkou Nobelovej ceny za fyziku a chémiu.
Prejdete okolo pomníku Varšavského povstania a presuniete sa k Palácu kultúry a vedy, ktorý je symbolom Varšavy. Jedná sa o budovu vysokú 231 metrov a s viac ako 3000 miestnosťami, medzi ktorými nájdete divadlá, kiná, atď...
Palác kultúry a vedy je kontroverzná budova, nakoľko na jednej strane stoja zástanci - ochrancovia mestských pamiatok a na druhej strane odporcovia stalinizmu, ktorí by budovu najradšej odstránili. Určite si však nemôžete nechať ujsť perfektný výhľad na mesto z 30-teho poschodia.
Nevynecháte ani hlavnú nákupnú triedu Marszalkowska ulica s množstvom obchodov. Na záver dňa na vás čaká neskutočná scenéria večerného mesta. Vo večerných hodinách odchod na ubytovanie.Nocľah.

2.deň :
po raňajkách budete pokračovať s prehliadkou starého mesta. Prechod medzi starým a novým mestom predstavuje Barbakan, okrúhla ochranná bašta na pozostatkoch opevnenia mesta.
Prejdete na Staromestské námestie, ktoré je obklopené výstavnými mešťanskými domami s pozoruhodnými dekoratívnymi prvkami ( napr. hlava čierneho Afričana, ktorý mal znázorňovať ďalekosiahle obchodné kontakty majiteľa tohto domu zo 16. storočia).
V strede námestia uvidíte sochu Warszawska Syrenka. Morská panna je symbolom tohto mesta. Legenda hovorí, že morské panny boli dve. Jedna sa vybrala z Baltského mora ochraňovať Varšavu a druhá Kodaň v Dánsku.
Neobídete ani Katedrálu sv. Jána Krstiteľa a  Kráľovský zámok, niekdajšie sídlo poľských kráľov, ktorý bol vyhodený Nemcami do povetria a znovu vybudovaný vo svojej pôvodnej polohe. Veľké časti zariadenia boli odstranené a odvezené do bezpečia ( 300 obrazov, 70 sôch a 6 krbov,... ) a preto je dnešný interiér zámku vybavený do značnej miery originálnymi predmetmi.
Poprechádzate sa po najkrajšej a najprestížnejšej ulici v meste - Kráľovskej ceste. Neskôr individuálne voľno a večer návrat na hotel.

3.deň :
po raňajkách si prehliadnete ďalšiu zaujímavú časť mesta. Zamierite ku Kostolu sv.Anny a kto bude mať záujem, môže navštíviť Múzeum poľských Židov alebo Židovský historický inštitút - v jeho archíve sa uchovávajú drahocenné a zároveň otrasné dokumenty zo židovských ghett a vyhladzovacích táborov, beznádejný boj židov o prežití pripomína dojímavý Pomník hrdinov ghetta.
Individuálne voľno. Možnosť nákupov. Neskôr presun na letisko a odlet do Viedne vo večerných hodinách.

Zmena programu vyhradená. Zájazd sa podrobuje letovému poriadku. 

Pokyny k zájazdu obdrží e-mailom každý objednávateľ zájazdu najmenej 7 dní pred odchodom na zájazd.

Cena zájazdu zahŕňa:
leteckú dopravu Viedeň - Varšava - Viedeň
letiskové a servisné poplatky
1 x príručná batožina do 5 kg
služby sprievodcu CK PRIMA TRAVEL
prehliadku Varšavy
2 x hotelové ubytovanie v min. 3* hoteli
2 x raňajky
poistenie insolventnosti CK

V cene nie je zahrnuté:
cestovné poistenie A2 EXCLUSIVE - 4,50 € / deň
príplatok za jednolôžkovú izbu 40 € / osoba / noc
v prípade záujmu možnosť zabezpečiť transfer Bratislava - Viedeň - Bratislava  40 €  / osoba
príručná batožina do 10 kg ( 55 x 40 x 20 cm) + priority boarding - 40 € / spiatočný let
celková doprava vo Varšave - cca 40 € / osoba
pobytová taxa v hoteli cca 3 € / osoba / noc ( platí sa priamo v hoteli )
Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov, lístkov..., nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.

Varšava

Generované systémom ProfiTour