Letecký zájazd do Portugalska

Destinácia: Portugalsko
Kód zájazdu: 1353859
Cena od: 599 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

27.05.2025 5 dní First Minute 599 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Portugalsko je európska krajina, ktorá sa nachádza na juhozápadnom cípe svetadielu, v západnej časti Pyrenejského polostrova. Spoznávajte krajinu so sprievodcom. Ubytovanie s vlastným sociálnym zariadením na 4 noci s raňajkami.

Prečo si vybrať práve tento letecký zájazd?
Cena je vrátane priority (dodatočnej príručnej batožiny), letiskových, palivových a bezpečnostných príplatkov, ktoré si iné CK účtujú zvlášť a pohybujú sa vo výške 180 - 250 €.

Program zájazdu:
1. deň:
V dopoludňajších hodinách prílet do Porta, následne transfer do hotela. Prezrieme si druhé najväčšie mesto Portugalska – Porto. Čakajú nás nádherné výhľady na staré historické centrum mesta, nazývaného Ribeira, ktoré sa týči nad údolím rieky Duoro a vytvára tak neopakovateľný kolorit tohto mesta. Pozrieme si najpozoruhodnejšie pamiatky mesta, akými sú katedrála Sé z 12.storočia, starý Burzový palác, vežu Torre dos Clerigos, Palácio de Bolsa a slávny most Ponte Dom Luis I. Fakultatívne si budeme môcť vyskúšať aj plavbu loďou pod 6-tymi mostami až k ústiu mora alebo si budeme môcť ochutnať miestne delikatesy v štýlovej tržnici.  Celé historické centrum mesta je zapísané do zoznamu svetového dedičstva UNESCO. Samozrejme, nevynecháme ochutnávku vynikajúceho portského vína, ktoré je celosvetovo významným obchodným artiklom.

2. deň:
Návšteva starobylého mesta Coimbra, nachádzajúceho sa v centrálnej časti Portugalska na brehoch rieky Mondego. V meste sa nachádza najstaršia univerzita po portugalsky hovoriaceho sveta, ktorá bola založená už v roku 1290 a spoločne s pozoruhodnou barokovou knižnicou je zapísaná do Zoznamu svetových kultúrnych pamiatok UNESCO. Čaká nás prehliadka starobylých priestorov univerzity a starého mesta, kde sa nachádza veľké množstvo krčmičiek a barov, kde si budeme môcť vypočuť tradičné melancholické piesne nazývané „fado“. Následne si ešte budeme môcť prehliadnuť hrobku kráľovnej Izabel.

3. deň:
Ďalšiu pamiatku, ktorá je zaradená do zoznamu svetového kultúrneho dedičstva UNESCO je bývalé kráľovské mestečko Sintra. Mesto bolo mimoriadne obľúbené portugalskými panovníkmi pre svoje kúzlo a príjemnú klímu a počas mnohých stáročí tu stavali svoje veľkolepé kráľovské sídla. V centre Sintry budeme môcť vidieť rozľahlý Národný palác a v okolí mestečka ďalšie nádherné paláce a parky. Po prehliadne mesta sa presunieme do magického zámočku Quinta da Regaleira, v areáli ktorého si budeme môcť vychutnať pokojné prechádzky okúzľujúcimi záhradami s jazierkami, fontánami, vežičkami a budeme sa môcť pokochať bohatou subtropickou flórou. Po prehliadke Sintry sa vyberieme pozdĺž skalnatého pobrežia k najzápadnejšiemu bodu pevninskej Európy – Cabo da Rocca. Na tomto výbežku sa nachádza maják od ktorého si vychutnáme nádherné výhľady na okolité pobrežie a útesy a na vlny Atlantického oceánu.

4.deň:
Po raňajkách návšteva jedného z najvýznamnejších pútnických miest Európy – Fatimy. Navštívime Baziliku Panny Márie Fatimskej s hrobmi blahoslaveného Františka a Hyacinty Marto a tiež sestry Lucie, kde sa dozvieme všetky informácie o zjavení Panny Márie. Pozrieme si sochu Panny Márie a ďalšie pamiatky tohto komplexu, ako aj nový Chrám najsvätejšej trojice. Osobné modlitby počas individuálneho programu (možnosť absolvovať krížovú cestu z Fatimy so dedinky Aljustrel, možnosť peši navštíviť rodné domy troch vizionárov Lucie Santos, sv. Francisca Marto a sv. Hyacinty Marto).  Potom sa vydáme pozdĺž pobrežia Atlantického oceánu do rybárskeho mestečka Nazaré, kde si vychutnáme nádherné výhľady na mestečko a oceán z vrcholkov tamojších útesov. Putovanie v tento deň zakončíme v romantickej starobylej dedinke Óbidos, kde si pozrieme zachovalý stredoveký hrad s opevnením.

5.deň:
Prechod do Porta. Po ceste sa zastavíme v mestečku Aveiro, atrakciou ktorého sú steny domov vykladané keramickými dlažbami azulejos. Mestečko je jedným z najstarších v Portugalsku, založené bolo už v 10.storočí. Pozrieme si tiež starobylé námestie a katedrálu, ako aj starú budovu miestnej stanice. Odchod na Slovensko v popoludňajších až vo večerných hodinách.

V cene je zahrnuté:
• letenka Ryanair: Viedeň - Porto - Viedeň vrátane všetkých poplatkov
• 1x príručná batožina do 10 kg (max rozmer 55 x 40 x 20 cm), 1x príručná batožina s rozmerom max 35 x 20 x 20 cm
• 4x ubytovanie v hoteli s vlastným sociálnym zariadením a sprchou
• 4x kontinentálne raňajky
• prehliadka Portugálska so sprievodcom
• prehliadky podľa programu bez vstupov
• zákonné poistenie v znení zákona č. 170/2018 Z. z.

V cene nie je zahrnuté:
• cena za kompletnú dopravu v Portugálsku počas celého zájazdu - cca 60 €
• privátny transfer z letiska do hotela a späť - 50 €
• príplatok za jednoposteľovú izbu (200 € na celý zájazd)
• komplexné cestovné poistenie (možnosť poistiť sa cez CK za zvýhodnených podmienok v poisťovni UNIQA: 2,80 € / deň do 70 rokov, 3,80 € / deň nad 70 rokov)
• prípadné vstupy do múzeí, pamiatok, atď. (individuálne viď nižšie)
• pobytová taxa - hradí sa na mieste
• odporúčané vreckové min. 150 € na osobu
(Pozn.: Výška vreckového je vyslovene odhadovaná, zahŕňa len približnú výšku vstupného do pamiatok, múzeí, príp. cenu lokálnej prepravy, no nezahŕňa individuálne nákupy v obchodoch, nákup suvenírov, reštaurácie a pod.)
Generované systémom ProfiTour