Krásy francúzskych Álp

Krásy francúzskych Álp Krásy francúzskych Álp Krásy francúzskych Álp Krásy francúzskych Álp
Destinácia: Francúzsko, Auvergne-Rhône-Alpes
Kód zájazdu: 1353814
Cena od: 1 272,53 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

07.10.2025 5 dní First Minute 1 272,53 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Úvod:
Nechajte sa okúzliť krásami Francúzskych Álp, ktoré ponúkajú jedinečnú kombináciu prírodných krás a historického bohatstva. Annecy, nazývané "Benátky Álp," očarí romantickými kanálmi a stredovekým centrom, zatiaľ čo Albertville a Chamonix slúžia ako brána do alpských oblastí s nekonečnými možnosťami športu a dobrodružstva. Spoločne tvoria ideálnu destináciu pre milovníkov prírody, histórie a športu.

Program:
1. deň:
Z Viedne odlietame do Ženevy/Lyonu v závislosti od dostupných letov. Presúvame sa do mesta s prívlastkom „Alpské Benátky“, do Annecy. Nádherné mesto s arkádovými domami zo 17. st. a sústavou kanálov, napájaných krištáľovou vodou z ľadovcového jazera. Údajne má jazero jednu z najčistejších vôd na svete. V prípade  priaznivého počasia sa po prehliadke zrelaxujeme počas plavby po jazere Annecy (v závislosti od príletu, prípadne sa program presunie do 2. dňa).

2. deň:
Talloires je známe svojou úchvatnou prírodnou krásou. Dedinka je situovaná medzi krištáľovo čistými vodami jazera Annecy a skalnatými vrchmi okolitých hôr. Táto scenéria robí z Talloires obľúbené miesto pre milovníkov prírody, fotografov a nadšencov outdoorových aktivít. Je známe aj svojimi kulinárskymi pôžitkami. Dedinka je domovom niekoľkých reštaurácií, z ktorých niektoré sú ocenené hviezdičkami Michelin. Ponúkajú gurmánsku kuchyňu s dôrazom na lokálne a sezónne suroviny. Svoje brány nám otvára dedinka Beaufort, domov známeho syra s rovnakým menom. Obec je obklopená nádhernou alpskou krajinou. Nevynecháme ani ochutnávku (fakultatívne). Presúvame sa do Albertville.

3. deň:
Od rána začneme spoznávať mesto. „Cité de Conflans“ je historická časť mesta Albertville. Táto stará časť mesta je známa svojou malebnou stredovekou architektúrou, úzkymi uličkami a bohatou históriou, ktorá siaha
až do obdobia stredoveku. Vydávame sa do mesta ZOH 1968, do Grenoble. Mesto má bohatú históriu, ktorá  siaha až do obdobia Galov. Pozrieme si mesto. Presúvame sa do Chamonix.

4. deň:
Celý deň venujeme spoznávaniu svetoznámeho strediska zimnej aj letnej turistiky, ktoré leží pod úpätím Mont Blancu, na hraniciach s Talianskom a Švajčiarsko. Áno, reč je o Chamonix, dejisko I. ZOH v roku 1924. Vyvezieme sa lanovkou na Aguille du Midi do výšky 3842 m n. m. Zhruba za 16 minút sa ocitneme v snehovom a ľadovom kráľovstve s nádherným výhľadom na talianske či švajčiarske Alpy aj na monumentálny Mont Blanc s výškou 4808 m n. m. Popoludní sa odvezieme vláčikom na stanicu Montevers do výšky 1913 m n. m. k ľadovcu Mer de Glace. Navštívime ľadovcovú jaskyňu Grotte de Glace, vytesanú priamo do ľadovca.

5. deň:
Naše alpské dobrodružstvo sa končí. Presúvame sa na letisko a odlietame do Viedne.


Ubytovanie:
4x v hoteli 3*

Stravovanie:
4x raňajky


Poznámka:
Zmena programu vyhradená.

Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu vrátane letiskových a servisných poplatkov. Transfer BA - letisko - BA. Transfer letisko – hotel – letisko. 4x ubytovanie v 3* hoteli s raňajkami. Sprievodcu CK.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Vstupy. Pobytovú taxu. Cestovné poistenie. 

Generované systémom ProfiTour