Kuba - karibská jazda plná zábavy

Kuba – karibská jazda plná zábavy Kuba – karibská jazda plná zábavy Kuba – karibská jazda plná zábavy Kuba – karibská jazda plná zábavy Kuba – karibská jazda plná zábavy Kuba – karibská jazda plná zábavy Kuba – karibská jazda plná zábavy Kuba – karibská jazda plná zábavy Kuba – karibská jazda plná zábavy Kuba – karibská jazda plná zábavy Kuba – karibská jazda plná zábavy Kuba – karibská jazda plná zábavy Kuba – karibská jazda plná zábavy
Destinácia: Kuba
Kód zájazdu: 1353806
Cena od: 2 743,31 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Exotika

Výber termínu

03.05.2025 9 dní First Minute 2 743,31 € +0 € odlet: Viedeň letecká
30.11.2025 9 dní First Minute 2 743,31 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Úvod:
Zájazd ako stvorený pre mladých cestovateľov, ktorí chcú naplno nasávať miestnu kultúru, no zároveň tiež lokálny alkohol, cigary a tanečný parket. Toto všetko neodmysliteľne patrí ku Kube. Okrem toho si spoločne užijeme slnečné dni na pláži a vychutnáme kubánske špeciality.


Program:
1. deň:
Dnes prilietame do hlavného mesta a zároveň najväčšieho a najľudnatejšieho mesta Kuby, v ktorom žije viac ako dva milióny ľudí, do Havany.

2. deň:
Po raňajkách odchádzame na prehliadku Havany. Uvidíme metropolitné a moderné oblasti mesta vrátane Havanskej univerzityNámestia revolúcie a slávnej promenády Malecón. Kontrastom pre nás bude koloniálna časť mesta popri budove Národného kapitolu, Veľkého divadla, bulváru El Prado, bývalého prezidentského paláca a Central Parku. Pokračujeme pešo historickou a koloniálnou časťou Starej Havany, vyhlásenou za svetové dedičstvo UNESCO v roku 1982, kde navštívime Katedrálne námestie, Námestie San Francisco de Asis, Staré námestie a taktiež navštívime legendárny bar Bodeguita del Medio. Náš prvý deň v Havane by nebol kompletný bez jazdy na typických kubánskych coco-taxi, ktoré nás dovezú až k továrni na cigary. Po obede budeme mať chvíľu voľna na nákupy na trhu s remeselnými výrobkami. Havana je mestom hudby, spevu a tanca, a preto máme možnosť užiť si tento večer ako praví Kubánci. Čaká nás výborné lokálne jedlo v reštaurácii Cha Cha Cha a po večeri zábava v bare LM (vstup možný za doplatok).

3. deň:
Včerajší deň nás pohltila atmosféra kubánskych uličiek, dnes nás očarí kubánska príroda. Po raňajkách sa vydáme smerom do údolia Viňales, najkrajšieho krasového údolia na celom ostrove. Zastavíme sa na výhliadke Los Jasmines, odkiaľ si odnesieme úžasné zábery z malebnej panorámy údolia spolu s jeho najvýraznejšími prvakmi. Mogoty v ich plnej kráse už celé veky očarúvajú v prírodnom parku Vinales. Autobusom pokračujeme do La Cueva del Indio, kde na nás čaká vzrušujúci zážitok z plavby na tradičných lodiach podzemnou riekou, ktorá prechádza vnútrozemím niektorých pohorí Haystack Hillock. Po obede navštívime nástennú maľbu praveku namaľovanú na veľkom skalnom masíve. Po návrate do Havany máme opäť na výber, či si chceme užiť večer plný zábavy, alebo si oddýchneme pred nasledujúcim dňom. Navečeriame sa spolu v reštaurácii Yarini, kde nám počas večere bude hrať živá hudba a na záver navštívime Turquino Bar, ktorý sa nachádza na 25. poschodí hotela Habana Libre (vstup možný za doplatok).

4. deň:
Ráno sa odubytujeme z hotela a vyrážame smerom do mesta Trinidad, no ešte nás čaká zopár zastávok. Dnes je naším cieľom mesto Cienfuegos, ktoré si vyslúžilo pomenovanie „perla juhu“ vďaka kráse jeho historického
centra, a urobíme si tiež zastávku v národnom parku Montemar, kde sa budeme plaviť loďou v krásnej lagúne a navštívime krokodíliu farmu. Po obede sa presvedčíme o kráse pamiatok v meste Cienfuegos, kde navštívime Parque Jose Marti, hlavné námestie lemované budovami, divadlo Tomas Terry, Palacio Ferrer a Palacio de Valle. Večerný príchod do mesta Trinidad, kde si ešte užijeme večeru podľa vlastného výberu alebo v gurmánskej reštaurácii Vista, ktorú zakončíme v Casa de la Musica (vstup možný za doplatok).

5. deň:
Po raňajkách vyrážame do Národného parku Tope de Collante. Po ceste navštívime miesto s nádherným panoramatickým výhľadom na mesto a Karibské more. Cesta cez tropické dažďové pralesy a kávové plantáže nás nakoniec privedie ku Casa de la Gallega, kde nás čaká uvítací koktail. Práve toto miesto je prístupovým bodom k turistickému chodníku s názvom „Strážcovia melodickej rieky“, na ktorý sa vydáme spolu s odborníkom na kubánsku flóru a faunu. Trúfneme si okúpať sa v rybníkoch a vo vodopáde? Po obede si užijeme voľný čas v Trinidade. Jedla a zábavy na Kube nikdy nie je dosť a tentokrát máme možnosť večerať
v reštaurácii Paladar Esquina 373 a zabaviť sa v legendárnom bare Disco Ayala (vstup možný za doplatok).

6. deň:
Mesto Trinidad, ktorého celodenná prehliadka nás dnes čaká, je povinnou zastávkou pre každého, kto chce naozaj spoznať Kubu. Mesto obchodu, cukrovej trstiny a farebných uličiek, v ktorých sa, jednoducho, budeme chcieť stratiť. Nie nadarmo bolo v roku 1988 vyhlásené za svetové dedičstvo UNESCO. Súčasťou prehliadky bude okrem iného návšteva Romantického múzea, údolia cukrových mlynov so starými cukrovými plantážami a veže Manaca-Iznaga. Zastavíme sa v centre mesta a navštívime La Canchanchara, starý dom z 18. storočia, kde môžeme ochutnať jedinečný trinidadský rumový kokteil vyrobený zo šťavy z cukrovej trstiny. Po obede v miestnej reštaurácii vyrážame na pláže populárneho letoviska Varadero.

7. deň:
Voľný deň v all inclusive rezorte na plážach Varadero.

8. deň:
Voľné doobedie v all inclusive rezorte na plážach Varadero. Po obede transfer smerom na letisko, odkiaľ odlietame do Viedne.

9. deň:
Prílet do Viedne.

Poznámka:
Zmena programu vyhradená.


Ubytovanie:
Casas Particulares a all inclusive 4* hotel

Stravovanie:
Raňajky, 5x obed


Doprava:
Letecká

Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu s prestupom vrátane letiskových a servisných poplatkov. Transfer BA – letisko – BA. Autobusovú dopravu počas programu. 5x ubytovanie v Casas Particulares s raňajkami a 2x v all inclusive 4* hotely. 5x obed. Miestneho sprievodcu a sprievodcu CK.

Celková cena nezahŕňa:
Fakultatívne aktivity. Stravu okrem uvedenej v programe. Príplatok za jednolôžkovú izbu a cestovné poistenie. Prepitné miestnym sprievodcom a vodičom (vyzbiera sprievodca na mieste).

Generované systémom ProfiTour