Benátsky karneval, Murano, Burano

Benátky, poznávací zájazd, Taliansko Benátsky kanál, poznávací zájazd, Taliansko Karneval, Benátky, poznávací zájazd, Taliansko Hodinová veža, Benátky, poznávací zájazd, Taliansko Piazza San Marco, Benátky, poznávací zájazd, Taliansko Benátky, poznávací zájazd, Taliansko Benátky, poznávací zájazd, Taliansko Benátky, poznávací zájazd, Taliansko
Destinácia: Taliansko, Veneto (oblasť Benátok)
Kód zájazdu: 1353220
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy
Výstavy a podujatia
Zábava

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Úvod:
Prejdite sa s nami mestom, ktorého "zlatý vek" akoby nikdy neskončil a stále trvá. V jeho uliciach stále cítiť prítomnosť noblesnej renesancie a romantika tu nemá konca kraja. Obzvlášť keď sa rozozvučí slávny benátsky karneval, ktorého pestrosť je zapísaná v dejinách. Obzrieme si ho do najmenších detailov, pričom celú čarovnú kulisu dotvorí Námestie sv. Marka, elegantné paláce a mestské domy, kostoly a stovky mostov. Tentokrát v Benátkach nezabudneme ani na Burano s čipkami a Murano so sklom.


Program:
1. deň:
Zo Slovenska vyrazíme v skorých ranných hodinách. V popoludňajších hodinách prídeme do mesta postaveného na vode, do Benátok. Prehliadneme si ostrov Murano, ktorý je známy výrobou muránskeho skla. Postup výroby skla sa dedí z generácie na generáciu a svojím spôsobom je synonymom talianskej jedinečnosti a luxusu. Ubytujeme sa v okolí Benátok.

2. deň:
Po raňajkách sa presunieme do najromantickejšieho mesta vôbec, do Benátok. Mesto leží na 118 ostrovoch, vzájomne oddelených kanálmi a pospájaných krásnymi mostami. Vydáme sa na pešiu prehliadku. Pozornosť v spoločnosti sprievodcu presmerujeme na historické skvosty mesta – goticko-renesančný Dóžov palác či legendou opradený Most vzdychov. Bozk v gondole pod mostom a pri západe slnka údajne zaručí páru večnú lásku. Námestie sv. Marka s Bazilikou sv. Marka, Hodinová veža, Ponte Rialto a ďalšie nás vrátia v čase. Užijeme si atmosféru svetoznámeho a ikonického benátskeho karnevalu, ktorý má dlhoročnú tradíciu. Dá sa povedať, že Benátčania podľahli noseniu masiek už v 11. storočí. Prítomnosť farebných masiek, kostýmov a hudby nás chytia za srdcia.

3. deň:
Na ostrove Burano, ktorý je centrom benátskeho čipkárskeho priemyslu sa budeme môcť pokochať krásou pravej benátskej čipky. Cestou nás poteší aj pestrofarebnosť miestnych domčekov. Jasné farby fasád mali napomôcť každému rybárovi nájsť v hustej hmle svoj domov. Okolo obeda sa presunieme na Slovensko. Príchod do Bratislavy vo večerných hodinách.


Poznámka:
Zmena programu vyhradená.


Ubytovanie:
3* hotel

Stravovanie:
raňajky


Doprava:
Autokarová

Celková cena zahŕňa:
Dopravu luxusným autokarom. 2 x ubytovanie s raňajkami v hoteli 3* v okolí Benátok. Sprievodcu CK.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Doplatok za miestenku. Doplatok za 2 večere. Prepravu vaporettom. Vstupy. Pobytovú taxu. Cestovné poistenie.

Generované systémom ProfiTour