Sardínia, Karibik Stredomoria, s výletom na Korziku

Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1353083
Cena od: 389 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

23.09.2025 6 dní First Minute 389 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Popis a program zájazdu:
...Biele pláže, nedotknutá príroda, smaragdové pobrežie Costa Smeralda, výlet na Korziku, Orgosolo-mesto banditov... to všetko a ešte viac zažijete na tomto nezabudnuteľnom zájazde.
"Sardínia sa nedá porovnať so žiadnym iným miestom. Je to niečo úplne iné. Očarujúce miesta, stále niečo nové a krásne, čo nikdy nekončí, je ako sloboda samotná...", takto opísal Sardíniu David Herbert Lawrence a my Vás presvedčíme, že mal pravdu. Chceme Vám predstaviť ďalšie nádherné miesto na svete SARDÍNIU v našom obľúbenom Taliansku.
Starobylá, fascinujúca, divoká, nedotknutá, svojská... ? Podľa nás je jednoducho nádherná. Keď tam budete, určite si položíte otázku, či je to Karibik bez paliem či Stredomorie s karibskými plážami ??? "Práve ste navštívili najkrajšie miesto na svete", takto Vás privítajú na Sardínii domáci, ktorí sú o nepopísateľnej kráse ostrova presvedčení a s hrdosťou o nej každému rozprávajú. Kúzelný ostrov sa pýši azúrovým morom, plážami s bielym pieskom a nedotknutou prírodou...
Tento zelený raj je skutočným smaragdom Stredomoria a mnohí hovoria, že Boh si ho mal zvoliť za raj. Skutočnú dušu Sardínie nespoznáte z luxusných hotelových rezortov, zažite Sardíniu inak, so všetkým, čo k tomu patrí. Zavedieme Vás na prírodné pláže, ktoré nie sú silno poznačené turistickým ruchom pri umelých hotelových rezortoch.
Lákadlom budú pre Vás nielen biele pláže na preslávenom smaragdovom pobreží Costa Smeralda, ale i pôvabné mestečko Bosa, Orgosolo – mesto banditov, tajuplné nuraghy, ktoré patria k najzáhadnejším stavbám sveta  a množstvo iného, čo  Vám tento neobyčajný ostrov ponúkne. Nevynecháme ani výlet na francúzsku Korziku do Bonifacia, ktoré patrí k najkrajším miestam Stredomoria. Je položené vysoko nad morom na vápencových skalách a navštíviť ho je určite veľký zážitok.
Najlepšie z najlepšieho, tak by sa dalo nazvať to, čo počas týchto dní zažijete, tak neváhajte a spoznajte s nami ďalší kúsok nádherného Talianska. Keď sa raz slávneho Dr. Johnsona spýtali, čo pre neho znamená Taliansko, odpovedal veľmi stručne "ITALIA – LA MIA PASSIONE – Taliansko je moja vášeň". 

Program :
1.deň :
v skorých ranných hodinách odchod zo Slovenska do talianského prístavu v Livorne, v noci sa trajektom preplavíte na Sardíniu. Plavba trvá približne 8 hodín a v prípade záujmu možnosť prespať v kajutách ( kajuty s vlastným sociálnym zariadením - sprcha, WC ).


2.deň :
v ranných hodinách príchod trajektom na Sardíniu – do Olbie. Dnešný deň Vás presvedčí, že Sardínia sa právom prezýva "Karibik Stredomoria". Nádherné biele pláže, azúrové more, to všetko nájdete na najkrajšom smaragdovom pobreží Sardínie -  Costa Smeralda.
Zavedieme Vás na tie najkrajšie prírodné pláže s bielym pieskom, ktoré nie sú poznačené turistickým ruchom. Patrí medzi ne Spiagga Rena Bianca, Spiagga del Principe a neodolateľne krásnou je prírodná pláž Capricolli, malý raj.
Neskôr navštívite luxusné letovisko Porto Cervo, ktoré bolo kedysi útočiskom spoločenskej smotánky. Porto Cervo má jedno z najkrajších prístavov Stredomoria, kde kotvia luxusné jachty a plachetnice.
Nájdete tu nielen prepychové hotely, ale aj vychýrené nočné kluby a drahé butiky. Okrem iného tu môžete stretnúť Georga Cloonyho, Eltona Johna, Brada Pitta a svoje preslávené večierky tu organizoval aj Silvio Berlusconi.
Večer príchod do hotela. Ubytovanie a nocľah.


3.deň :
po raňajkách Vás čaká výlet na Korziku do atraktívneho mestečka Bonifacio, ktoré leží na najjužnejšom cípe Korziky a patrí k najnavštevovanejším miestam ostrova. Mestečko sa nachádza na 70 - metrov vysokom vápencovom brale nad nádherným tyrkysovým morom.
Prehliadnete si malebné centrum, citadelu a kto bude mať záujem aj Aragonove schodisko, ktoré podľa legendy vytesali Aragonci za jendu noc, námornícky cintorín, alebo sa prejdete k majáku Phare de Pertusato. Večer trajekt z Korziky na Sardiniu. Odchod do hotela. Nocľah.

4.deň :
po raňajkách navštívite jeden zo symbolov Sardínie – nuragh. Nuraghy patria k najzáhadnejším stavbám sveta a Vy navštívite jeden z najslávnejších nuraghov na Sardínii -  Nuragh Santu Antine.
Ďalším cieľom dňa  bude príjemné prímorské mestečko Alghero, ktoré si v minulosti vyslúžilo prezývku Barceloneta – Malá Barcelóna, vďaka svojim katalánskym obyvateľom. V Alghere sa budete mať možnosť kúpať na priľahlej pláži. Vo večerných hodinách odchod na hotel. Nocľah.

5.deň :
po raňajkách vyrazíte do mestečka Bosa. Bosa vyzerá veľmi príťažlivo. Čistučké pastelové domčeky v odtieňoch zelenej, žltej lemujú pôvabné historické centrum mesta.
Neskôr budete pokračovať do mesta banditov Orgosola. Orgosolo malo dlhé roky povesť osady banditov a zlodejov dobytka.
Relatívne nedávno sa však toto mesto, odtrhnuté od sveta preslávilo aj niečim iným – živými nástennými malbami ( murales ), ktoré odrážajú sociálne a politické záujmy miestnych obyvateľov od čiste sardínskych otázok až po svetovú politiku.
Po návšteve Orgosola odchod do Olbie. Krátka večerná prehliadka mesta Olbia a neskôr sa  trajektom presuniete na pevninu. 

6.deň :
ráno príchod do Livorna, odtiaľ autobusom na Slovensko. Príchod na Slovensko vo večerných hodinách.
V prípade záujmu je možné si doobjednať kajuty. Kajuta je vybavená posteľami a vlastnou kúpeľnou (sprcha + WC). Záujem o kajutu je nutné nahlásiť čo najskôr v CK. K dispozícii sú tieto druhy kajút:
štvorlôžková kajuta cca 60 € / osoba (obosjmerne, kajutu by ste mali na ceste tam aj na ceste naspäť)
dvojlôžková kajuta vnútorná cca 100 € / osoba (obojsmerne, kajutu by ste mali na ceste tam aj na ceste naspäť)
dvojlôžková kajuta vonkajšia s oknom cca 120 €/osoba (obojsmerne, kajutu by ste mali na ceste tam aj na ceste naspäť)
Každý druh kajuty je obmedzený počtom. V prípade záujmu o kajutu je nutné pri objednávke uviesť do poznámky objednávkového formulára, o ktorý druh kajuty máte záujem. 
Vyhradzujeme si z dôvodu časov plavieb trajektu zmeniť termín zájazdu o 1 až 3 dni. Prosíme brať na vedomie. Táto skutočnosť nezávisí od cestovnej kancelárii, ale od lodnej spoločnosti.


Zmena programu vyhradená. Pokyny k zájazdu obdrží e-mailom každý objednávateľ zájazdu najmenej 7 dní pred odchodom na zájazd.

Cena zájazdu zahŕňa:
autobusovú dopravu
3 x ubytovanie v 3* hoteli
3 x raňajky
služby overeného sprievodcu
poistenie insolventnosti CK

V cene nie je zahrnuté:
obojsmerná miestenka 7 € /osoba ( môžete si  prednostne vybrať presné miesto na sedenie v autobuse) Miestenky sa dodatočne zajednať nedajú. Prosíme v prípade záujmu si ich zaškrtnúť v objednávkovom formulári a do poznámky uviesť, kde by ste mali záujem sedieť ( napr. na strane šoféra, na strane sprievodcu, ktorý rad...)
cestovné poistenie A2 EXCLUSIVE - 4,50 € / deň
príplatok za jednolôžkovú izbu 50 € /osoba / noc
lodný lístok Livorno - Olbia - Livorno - Olbia 110 € /osoba
prípadná pobytová taxa v hoteli cca 2 € /osoba / noc
nástupné miesta a príplatky : 
Nitra 9 € ( garantovaný zvoz )
Sereď 9 € ( garantovaný zvoz )
Trnava 9 € ( garantovaný zvoz )
Bratislava bez príplatku.
Všetky nástupné miesta budú realizované.
vstupné nuragh Santu Antine - 6 € /osoba
lodný lístok na ostrov Korzika - cca 50 € /osoba / vrátane cesty tam aj späť
Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov, lístkov..., nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.

Generované systémom ProfiTour