Benátsky karneval a ostrovy Murano a Burano LETECKY

Destinácia: Taliansko, Veneto (oblasť Benátok)
Kód zájazdu: 1352685
Cena od: 539 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Výstavy a podujatia
Zábava

Výber termínu

27.02.2025 4 dni First Minute 539 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Popis a program zájazdu:
Navštívte Benátky, jedno z najromantickejších miest sveta a zažite nezabudnuteľný Benátsky karneval, ktorý sa stáva pre jeho rozmanitosť a jedinečnosť z roka na rok lákavejší.
Pestrofarebné masky, úzke uličky, gondoly, bohatá história a taliansky šarm je to, čo Vás určite nadchne a toto mesto si zamilujete. Okrem toho navštívite sklársky ostrov Murano a čipkársky ostrov Burano.

Program :

1.deň:
odlet z Viedne do Benátok. Presun z letiska na hotel. Ubytovanie. Večerná prechádzka Benátkami. Individuálne voľno. Nocľah.

2.deň:
po raňajkách sa presuniete do Benátok, jedného z najromantickejších miest sveta, kde bude v týchto dňoch prebiehať slávny Benátsky karneval.
Uvidíte námestie sv. Marka, označované Napoleonom za „najkrajší salón Európy“. Vznešene sa tu týčia dva stĺpy, medzi ktorými bolo v minulosti popravisko a preto dodnes poverčiví Benátčania odmietajú prejsť pomedzi ne, aby na seba neprivolali nešťastie. Ďalej zbadáte dominantu námestia zvonicu sv. Marka, most Rialto a sídlo Dóžov palác, niekdajšie sídlo vládcov.
Po prehliadke sa ponoríte do víru karnevalovej zábavy s množstvom pestrofarebných masiek a so sprievodným programom. Masky budete môcť vidieť na každom kroku a majú nevyčísliteľnú hodnotu. Sú prepracované skutočne do detailu.
A viete o tom, že každá maska má svoju symboliku a predstavuje niečo iné ? Určite vás prekvapí, že sa karneval prvýkrát konal už v roku 1296. V minulosti bol karneval plný nemravností a cirkev ho počas niekoľkých dní tolerovala s prižmúrenými očami.

3.deň:
počas zájazdu navštívite aj jeden z najfarebnejších ostrovov lagúny - čipkársky ostrov Burano, ktorý pre svoju krásu odjakživa priťahoval maliarov.
Podľa legendy boli fasády domov na Burane natreté výrazne farebne kvôli tomu, aby si svoj dom rybári rozpoznali, keď sa vracali domov z lovu. Ostrov Burano je obľúbený ostrov umelcov, filozofov a básnikov.
Nájdete tu mnoho obchodíkov s predajom čipiek a čipkových dekoračných výrobkov. Čipkárstvo tu má dlhú tradíciu. Ďalším z ostrovov, ktoré navštívite, bude sklársky ostrov Muráno. V minulosti tu malo mnoh výrobcov skla svoje dielne. Metódy výroby benátskeho skla nesmeli byť prezradené nikomu ďalšiemu, hrozil za to dokonca trest smrti.


4.deň:
po raňajkách presun na letisko. Odlet z Benátok do Viedne.

Zmena programu vyhradená. Zájazd sa podrobuje letovému poriadku. Pokyny k zájazdu obdrží e-mailom každý objednávateľ zájazdu najmenej 7 dní pred odchodom na zájazd.

Cena zájazdu zahŕňa:
leteckú dopravu Viedeň - Benátky - Viedeň
letiskové a servisné poplatky
služby overeného sprievodcu
prehliadku Benátok
3 x hotelové ubytovanie v kategórii min. 3*
3 x raňajky
1 x príručná batožina do 5kg ( 35 x 20 x 20 cm )
poistenie insolventnosti CK

V cene nie je zahrnuté:
cestovné poistenie A2 EXCLUSIVE - 4,50 € / deň
príručná batožina do 10 kg ( 55 x 40 x 20 cm) - 40 €
príplatok za jednolôžkovú izbu 50 € / osoba / noc
pobytová taxa v hoteli cca 3 € / osoba/ noc ( v prípade, že si ju bude hotel účtovať, platí sa priamo v hoteli)
garantované sedenie vedľa seba v lietadle - 20 € / osoba
v prípade záujmu možnosť zabezpečiť transfer Bratislava - Viedeň - Bratislava 40 € / osoba
cena za kompletnú dopravu cca 50 EUR / osoba
lodný lístok v Benátkach - 25 EUR / osoba
Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov, lístkov..., nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.

Generované systémom ProfiTour