Santander - najkrajšia nevesta mora

Destinácia: Španielsko, Kantábria, Santander
Kód zájazdu: 1352625
Cena od: 1 174,43 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

26.05.2025 6 dní First Minute 1 174,43 € +0 € odlet: Viedeň letecká
29.09.2025 6 dní First Minute 1 174,43 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Úvod:
Zistite prečo si španielska kráľovská rodina pred viac ako sto rokmi postavila svoj letný palác práve v Santanderi. Odhaľte skrytú krásu v jeho námorníckom osude, užite si jemné piesočnaté pláže, ochutnajte vynikajúce tapas a zažite fantastické výhľady na more i kantábrijské pohorie.


Program:
1. deň:
Z Viedne odlietame do španielskej oblasti Kantábria, do Santanderu. Po prílete sa presunieme na hotel, oddýchneme si a vydáme sa na prvé potulky mestom.

2. deň:
Dnes spoznáme historickú časť Santanderu s jeho námorným osudom. Prejdeme si záhrady Paseo de Pereda s cédrami a magnóliami, cez ulicu Calle Hernán Cortes sa dostaneme na neoklasicistické námestie Plaza Porticada, ktoré bolo postavené ako nové centrum mesta po tom, čo Santander zničil požiar v roku 1941. Mestu dominuje kostol El Cristo a katedrála Santander. Pokračujeme po Calle Juan de Herrera na námestie Plaza del Ayuntamiento a ku radnici. Veselú atmosféru a každodenný život obyvateľov Santanderu, zažijeme vďaka rušnému trhu Esperanza, kde predávajú jedny z najlepších čerstvých rýb v Španielsku. Ochutnáme miestne špeciality, ako sú vyprážané chobotnice alebo mušle. Na šálku kávy zájdeme na Paseo de Pereda, ulici plnej očarujúcich kaviarní s literárnym nádychom. Prejdeme sa v prístave Calderón až ku sochám „Los Raqueros“. Tie boli vytvorené na pamiatku detí, ktoré sa pred rokmi ponárali do zálivu, aby zbierali mince, ktoré im hádzali bohatí. Modernú tvár nám nastaví centrum Botín, ktoré navrhol taliansky architekt Renzo Piano, čo sa podpísal pod budovu The Shard v Londýne a centrum Georgea Pompidoua v Paríži. Možnosť hodinového lodného výletu (fakultatívne).

3. deň:
V Santona navštívime továreň na výrobu sardel s názvom Conservas Emilia, kde uvidíme výrobný proces tohto produktu. Odhalíme dôležitosť priemyslu konzervovania potravín a jeho vývoja v priebehu 20. storočia. Prejdeme sa okolo malebných domčekov rybárov, dozvieme sa o kantábrijskej histórii. Pokračujte do Liérganes, ktorému dominujú kláštory, staré domy, mosty cez rieku Miera alebo sochy s legendami. Ďalej sa vydáme smerom do údolia Pasiego. Urobíme si fotozastávku na Mirador de la Braguía, kde uvidíme impozantné hory Kantábrie. Nakoniec navštívime Múzeum pekárne Joselín, vrátane chutnej ochutnávky.

4. deň:
Dnes si nenecháme ujsť spoznávanie nádherného polostrova Magdalena a majáku Cabo Mayor s výškou 30 metrov. Kráľovský palác Magdalena postavený na začiatku 20. storočia sa považuje za najväčší poklad Santanderu. Je majestátny a ponúka krásne výhľady na mesto. Zaujme nás aj bádateľ Vital Alsar a jeho replika lode, ktorou preplával Tichý oceán v roku 1970. V malom prírodnom parku nás potešia hravé tulene a tučniaky. Cesta Avenida de la Reina Victoria nás zavedie cez záhrady San Roque ku námestiu Plaza de Italia, ktorému dominuje ikonické kasíno Gran Casino, postavené v roku 1916. V tunajšej reštaurácii si pochutnáme na španielskom tapas. Očaria nás i pekné pláže, ako napríklad El Sardinero či Bikinis. Divokejšia príroda, otvorené more a impozantné útesy si užijeme na promenáde Avenida del Faro.

5. deň:
Vydáme sa do unikátneho prírodného parku Cabárceno Wildlife Park. Rozprestiera na ploche viac ako 750 hektárov. Na rozdiel od tradičných zoologických záhrad je Cabárceno známy svojimi veľkými výbehmi a prirodzeným prostredím, čo umožňuje zvieratám voľnejší pohyb v prostrediach, ktoré sa blížia ich prirodzeným biotopom. Park sa nachádza v bývalej oblasti povrchovej ťažby, ktorá bola premenená na krásnu krajinu s pahorkami, jazerami a rozsiahlymi zelenými plochami. Toto prostredie poskytuje jedinečné pozadie pre návštevníkov aj zvieratá. Je domovom viac ako 120 druhov zvierat z piatich kontinentov, vrátane slonov, tigrov, levov, žiráf, zebier a medveďov. Zvieratá žijú vo veľkých výbehoch, ktoré im poskytujú značnú mieru slobody a priestoru na prejavenie prirodzeného správania.

6. deň:
Presúvame sa na letisko a odlietame do Viedne.


Ubytovanie:
4* hotel

Stravovanie:
raňajky


Doprava:
Letecká z Viedne.

Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu vrátane letiskových a servisných poplatkov. Transfer BA - letisko - BA. Miestne transfery letisko - hotel - letisko + výlet v 3. deň. 5 x ubytovanie v 4* hoteli s raňajkami. Ochutnávka v pekárni. Sprievodcu CK.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Stravu a nápoje nezahrnuté v programe. Miestnu dopravu v meste a blízkom okolí. Fakultatívne aktivity. Cestovné poistenie.

Santander

Generované systémom ProfiTour